Specialismen

Dagelijks werken we met veel aandacht, inzet en plezier aan heel veel verschillende bouwprojecten. Daarbij zijn we onderscheidend in onze manier van werken, waarbij u als klant en een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat, centraal staan. Voor u betekent dat, dat we zeer detaillistisch werken, dat we geen genoegen nemen met een standaard afwerking, en dat we met u meedenken en u adviseren zowel voor, tijdens als na de bouwwerkzaamheden.

Doordat we inspelen op vragen van onze klanten hebben we door de jaren heen veel verschillende werkzaamheden ontwikkeld tot een specialisme. We hebben deze hieronder voor u op een rijtje gezet.

Woonboerderijen

Voor veel mensen is het wonen op een woonboerderij in een landelijke omgeving, een ware droom. De rust en ruimte van het platteland en de weidse natuur zijn belangrijke redenen waarom een woonboerderij op het platteland als de ultieme vorm van wonen wordt gezien.

Er zijn in Nederland aardig wat boerderijen, hofstedes en hoeves die voorheen als agrarisch bedrijf hebben gediend. Deze boerderijen kunnen tot prachtige woonboerderijen worden omgetoverd. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Restauratie monumenten

Ons land staat vol met monumenten; rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en ook provinciale monumenten. Dit kunnen allerlei soorten gebouwen zijn: een kerk, herenhuis, vrijstaande woning, oude ambtswoning, boerderij, molen of watertoren. 

Wonen in een monumentaal gebouw is uniek en dat is precies waarom veel mensen op zoek zijn naar een monumentale woning. Maar wat als u deze woning wilt verbouwen, restaureren, verduurzamen of comfortabeler wilt maken? Daarvoor is veel kennis nodig en er zijn veel regels waar u rekening mee moet houden. Wij denken hierover graag met u mee.

Authentieke nieuwbouw

Nieuw bouwen heeft als voordeel dat u direct de indeling kunt kiezen die u wilt, in combinatie met eigentijdse luxe en comfort. U kunt gebruik maken van de nieuwste technieken en bouwen met oog voor de toekomst. Maar voor veel mensen mist een nieuwbouwwoning sfeer en karakter.

Dat hoeft niet als u kiest voor Authentiek Bouw. Wij bouwen nieuw duurzame woningen met de luxe en het comfort van nu, gecombineerd met de sfeer en het karakter van vroeger. Wilt u een nieuwe woning met een oude ziel, of zoekt u een strak design gecombineerd met oud hout? Het kan allemaal. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Nieuwbouw

Heeft u een mooie plek gevonden om te wonen en wilt u hier een nieuwe woning bouwen? Dan zijn er eindeloos veel mogelijkheden en evenzoveel keuzes om te maken.  In welke stijl wilt u bouwen, welke materialen wilt u gebruiken en hoe deelt u de woning het beste in, als het gaat om de functionaliteit?

Met onze kennis en ervaring adviseren wij u graag in het hele bouwtraject, van tekentafel tot oplevering. In samenspraak met uw architect of tekenbureau ontwikkelen we een ontwerp voor jarenlang woonplezier en bouwen wij uw woning met oog voor kwaliteit en detail. Wij gaan hiervoor graag met u om tafel.

Bijgebouwen & schuren

Een terrasoverkapping om lekker lang buiten te kunnen zitten en om uw tuinmeubelen te beschermen tegen weer en wind. Een prachtige houten garage voor uw auto, of om te gebruiken als werkplaats of als een mooi thuiskantoor. Er zijn veel redenen om te kiezen voor een bijgebouw, garage of schuur, waarbij u natuurlijk het liefst wilt dat deze past bij uw woning.

Wij zorgen voor een exclusief ontwerp dat perfect aansluit bij uw wensen, uw woning en de omgeving. Verder denken we mee over de keuze van de materialen en eventueel ook over het hergebruik van dakpannen en metselstenen. Er zijn heel veel mogelijkheden.

Serres & veranda's

Wilt u meer leefruimte toevoegen aan uw woning of wilt u uw tuin meer betrekken bij uw woning? Of wilt u een luxe buitenverblijf waar u, eventueel in combinatie met een buitenhaard en -keuken, bijna het hele jaar door kunt genieten van het buitenleven?

Breid uw woning dan uit met een serre of een veranda op maat, in de stijl die bij u past. Van landelijk tot luxe, van klassiek tot modern. Waar u ook voor kiest, wij bouwen uw serre of veranda met hoogwaardige materialen en oog voor detail, waardoor deze meerwaarde geven aan uw woning. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden.

Interieur

Niets is fijner dan na een dag werken of na een vakantie weer comfortabel ‘thuiskomen’ in uw eigen huis. Daarom is het interieur van uw woning minstens zo belangrijk als de buitenkant. Want het bepaalt in belangrijk mate hoe de woning aanvoelt en of u zich er thuis voelt.

Smaken en stijlen verschillen en het kan soms lastig zijn om keuzes te maken voor het interieur. Met onze kennis en ervaring en de vele voorbeelden van eerdere projecten, helpen wij u graag bij het maken van uw keuzes en voeren we de werkzaamheden vakkundig uit. Wij gaan hiervoor graag met u om tafel.

Isoleren & verduurzamen

Bent u eigenaar van een (monumentale) boerderij of woning? Dan bent u ongetwijfeld trots op uw bezit en geniet u dagelijks van de authentieke sfeer en uitstraling van uw pand. Daarnaast ervaart u misschien ook vocht, tocht en is de energierekening hoog. Denk dan eens aan het isoleren en verduurzamen van uw pand.

Door te isoleren en te verduurzamen, maakt u uw pand klaar voor de toekomst. Het biedt u meer comfort, een lagere energierekening en het is beter voor het milieu. Verduurzamen kan op allerlei manieren, van kleine aanpassingen tot grotere. Wij denken daarin graag met u mee!

Hooibergen

De traditionele hooiberg bestaat uit palen, roeden genaamd, en een verstelbaar rieten dak dat langs de palen op en neer kan bewegen. Vroeger werd de hooiberg gebruikt als een opslagplaats voor graanschoven, stro of hooi.

Tegenwoordig bouwen we hooibergen om te dienen als bijvoorbeeld terrasoverkapping, buitenkeuken, tuinhuis, carport, (paarden)schuur, gastenverblijf of kantoorruimte. Het kan allemaal. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van de een- tot zesroedige hooibergen.

Top voorzetramen

Woont u in een oude (monumentale) woning met enkel glas, glas-in-loodramen of tochtige kozijnen? En wilt u meer comfort en besparen op uw energierekening, zonder de karakteristieke elementen te verwijderen? Dan zijn Top voorzetramen een uitstekende oplossing.

Voorzetramen sluiten volledig af waardoor tocht door kieren tot het verleden behoort. De voorzetramen zijn zowel warmte- als geluidsisolerend en alle mooie authentieke elementen blijven behouden. Er is een grote keus aan modellen en vormen waardoor er voor iedere situatie een voorzetraam op maat is.

Meld je aan voor
onze nieuwsbrief!