Restauratie monumenten

Wonen of werken in een monument is heel bijzonder, uitdagend en heeft soms financiële voordelen. Het bewonen van een monument is uniek en het heeft een bijzondere sfeer omdat de geschiedenis vaak van het pand is af te lezen. Bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kunt u vaak veel leren over uw pand en de geschiedenis ervan.

“Wij hebben hart voor uw monument”

Het onderhouden en het behoud van de historische en unieke monumentale waarde van uw pand vraagt tijd, toewijding en kost geld. Wij denken daarin graag met u mee, met hart voor uw monument.

Een monument is uniek en uitdagend

Een monument aankopen, restaureren, herbestemmen of verduurzamen is een grote klus. En er zijn een aantal zaken waar u op moet letten. Zo horen er bij elk soort monument andere wetten en regels, waar u als eigenaar rekening mee moet houden. Welke dat zijn is afhankelijk van de beschermde status. Daarnaast heeft u voor bijna elke wijziging aan een beschermd monument, een omgevingsvergunning nodig.

Recente projecten​

Kies voor een ervaren bouwbedrijf

Wilt u uw monumentale pand verbouwen, restaureren, verduurzamen of comfortabeler maken? Kies dan voor een bouwbedrijf dat de juiste expertise in huis heeft op het gebied van het onderhoud en de restauratie van monumenten. Wij hebben veel ervaring in het restaureren van monumentale panden en werken voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen, samen met vakkundige en ervaren monumentenadviseurs.

Subsidie en financiering

In sommige gevallen is het mogelijk om voor de restauratie een subsidie te krijgen. Hieraan ligt een goedgekeurde restauratiebegroting ten grondslag, die wij ook voor u kunnen verzorgen. Verder zijn er verschillende mogelijkheden voor het financieren van de werkzaamheden, zo kunt u bijvoorbeeld een beroep doen op het Nationaal Restauratiefonds. U sluit tegen een lage rente een lening af voor het nemen van duurzame maatregelen in en rond uw monument.

Meld je aan voor
onze nieuwsbrief!