Woonboerderijen

Verdeeld over Nederland vinden we nog allerlei monumentale boerderijen. Grote herenboerderijen in het noorden van het land, geborgen hoeves en boerderijen in het zuiden, stolpboerderijen in het westen van het land en vakwerkboerderijen in het oosten en zuiden.

“De rust en ruimte van het platteland“

De rust en ruimte van het platteland en de weidse natuur zijn belangrijke redenen waarom een woonboerderij op het platteland als de ultieme vorm van wonen wordt gezien.

Verlies oorspronkelijke functie

Hoewel boerderijen als onze eerste huisvormen bekend zijn, verliezen steeds meer boerderijen tegenwoordig hun oorspronkelijke functie. Boeren verplaatsen hun bedrijf of stoppen, omdat ze op leeftijd zijn en geen opvolger hebben. Veel monumentale boerderijen hebben alleen toekomst als er een nieuwe economische functie voor wordt gevonden.

Recente projecten​

Verbouwen met authentiek karakter

De vrijgekomen boerderijen worden verkocht en kunnen worden ingezet voor andere doeleinden. Denk hierbij aan gebruik als kantoor, restaurant, woning of zorginstelling. Maar nieuwe functies stellen nieuwe eisen aan een gebouw. Zo is er vaak behoefte aan meer comfort of aan extra daglicht.

Om de sfeer, het authentieke karakter en de monumentale staat van de boerderij te behouden is het belangrijk dat verbouwingen met kennis van zaken, liefde voor het vak en met duurzame materialen wordt uitgevoerd.

Ontwerp op maat

Wilt u uw boerderij verbouwen tot een woonboerderij? Wij zorgen voor een exclusief ontwerp dat perfect aansluit bij de boerderij en bij uw wensen. Verder denken we ook mee over de keuze van de toe te passen materialen. U kunt zelfs kiezen voor het hergebruik van dakpannen, metselstenen en houtconstructies. Er zijn heel veel mogelijkheden.

Meld je aan voor
onze nieuwsbrief!