Authentieke Nieuwbouw

Niet iedereen kan of wil wonen in een monumentaal pand. Toch houden veel mensen wel van de sfeer en het unieke gevoel van oude panden en zouden ze dat het liefst combineren met eigentijds comfort en luxe. En dat kan prima.

"Nieuwbouwen met een oude ziel"

Wij bouwen nieuwe duurzame woningen waarbij we de luxe en het comfort van nu, combineren met de sfeer en het karakter uit lang vervlogen tijden. We kunnen daarvoor geheel of gedeeltelijk bouwen met gebruikte bouwmaterialen voor een authentieke uitstraling.

Nieuwe woning met authentieke sfeer

Zowel wooncomfort als de sfeer die een woning heeft, zijn voor veel woningeigenaren belangrijke aspecten van een woning. Hoewel niet iedereen in een monumentaal pand kan of wil wonen, houden veel mensen wel van de authentiek uitstraling van oude panden. Wij hebben ruime ervaring in het bouwen van nieuwe woningen met de sfeer en het karakter uit het verleden.

Dit doen we onder andere door voor verschillende onderdelen van de woning, oude authentieke bouwmaterialen te gebruiken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld oude deuren, aan ramen en kozijnen met oude profilering, oude gebruikte balken, gebikte bakstenen, oude tegelvloeren enzovoort. Men denk vaak dat dit duurder is, maar dit hoeft niet zo te zijn.

Recente projecten

Nieuwe materialen verouderen

Als er geen geschikte authentieke bouwmaterialen beschikbaar zijn, of als deze te duur zijn, dan maken we gebruik van technieken om nieuwe materialen te verouderen. Dit kunnen we toepassen voor staal, hout, tegels en stenen en het maakt authentiek wonen financieel haalbaar. 

Op deze manier realiseren we voor u een woning of een schuur waarbij we de nieuwste technieken en hedendaags comfort combineren met de gezellige sfeer en uitstraling van vroeger.

Meld je aan voor
onze nieuwsbrief!